Tuesday, 25 August 2009.

_8051693-w

läste en ledare av niklas ekdal i dn imorse. den var väldigt väldigt tankvärd. den handlar om människans ständiga kamp att vilja styras efter förnuftet istället för de irrationella känslorna. han börjar i mr spock, mellanlandar i marxist-leninismen och slutar i religionen. allt i förnuftig och rationell anda.

jag har nog alltid stått på de rationellas sida. höjt logik och förnuft som de högsta mänskliga egenskaperna. men liksom niklas ekdal så har jag börjat inse att det ofurnuftiga är det som gör oss mänskliga. att förneka det irrationella är bara barnsligt.

läs artikeln här.

translation: i thought i was rational, but that’s only childish.


the dave brubeck quartet – take five (spotify)

5 kommentarer till “om förnuftet.”

 1. Miriam says:

  sjukt fin blogg och bilder!

 2. sabina says:

  vilken fin blogg. :)

 3. vicky says:

  oh vilken fin blogg du har ! ska börja följa den ! <3

 4. Martina says:

  skit snygg blogg!

Leave a Reply