Tuesday, 12 May 2009.

Östermalms korvspecialist.

Det här stället ska vara en av dom mest omtalade korvmojjarna i stockholm. Japanska Elle har skrivit om den. Det ska vara ett av Ernst Billgrens favoritställen och Albert Bonnier var med i protestlistan när Gatukontoret hotade att riva kiosken. Bonnier, uppenbarligen inte den äldre som grundade Albert Bonniers Förlag, inte heller “Abbe” som var styrelseordförande i bonnierkoncernen fram till slutet på 80-talet. Men han har i alla fall en egen wikipediasida.

Nu skulle man kunna tro att jag är en expert på Bonnierfamiljen, men nej. Igår såg jag den sista delen av dokumentären om familjen Bonnier. En dokumentär visad av Bonnierägda TV4.

Ärligt talat var den ganska intressant. Familjen är fascinerande och, tycka vad man vill om deras dominans i mediasverige, så är de, som fenomen, otroligt inspirerande.

Lite skrämmande är det dock. Jag försökte hitta någon slags kritisk recension av programmet, och den enda vettiga jag lyckats hitta är ett blogginlägg av Heidi Avellan, politisk chefredaktör på Sydsvenskan (även det ägt av bonnierkoncernen). Heidi – överkritisk är dokumentären i alla fall inte.

Nu ska jag sluta skriva, försöka komma ihåg att det här en bilddagbok och gå och köpa en korv.

Translation: Albert Bonnier likes to eat at this sausage stand.


metric – rock me now

Leave a Reply